Despre noi

CINE SUNTEM?

Locul nostru de baștină, aflat la poalele Retezatului, este unul dintre cele mai pitorești din România. Încadrată de munți înalți, cu văi fabuloase, creste înzăpezite până-n luna lui Cuptor și izvoare limpezi, repezi și răcoroase, Valea Jiului este cel mai potrivit decor pentru aventură. Aici, la noi, poți avea parte de aventură, adrenalină, dar și de drumeții pe tărâmuri mirifice, înveșmântate în mantii străvezii de legendă. Jiul te așteaptă să aluneci pe apele-i repezi, povestindu-ți în goana lui despre oamenii locului, ospitalieri, calzi și cu inima deschisă. Avem povești pentru fiecare, spuse la foc de tabără sau în stânele din vârf de munte, culcați pe blănuri călduroase, în nopțile răcoroase de vară.

Am luat naștere în 2005, din dorința de a împărtăși oamenilor din țară și din afara ei experiența noastră în taina turismului. Căci turismul e o artă, o taină care poate fi descoperită doar dacă ajungi să cunoști și să înțelegi omul. Echipa noastră este formată din oameni care, în marea lor majoritate, vin din sfera sportului de performanță, puternici, căliți, duri ca oțelul, dornici să vă arate că se poate face și un alt fel de turism în țara noastră.

ECHIPA
sorin sandaSorin Sanda – sufletul echipei, salvator montan, profesor de educație fizică și sport,  antrenor de alpinism și escaladă, licențiat în schi, fost campion al României la alpinism  și unul dintre cei mai buni salvatori urbani din Europa. N-am zis-o noi, ci oficialii  Concursului European de Salvare Grimpday, din Belgia, unde Sorin și echipa sa au  ocupat locul 5, fiind singura echipă a unui ONG din concurs. De asemenea, este primul român care a obținut atestat francez de escaladă pe gheață, Chamonix fiind a doua casă pentru el. De-a lungul anilor, a obținut 93 de medalii naționale și internaționale în cadrul competițiilor de alpinism și escaladă, alături de sportivii săi. Pentru sufletul lui, a continuat cu aventurile si peste ocean, traversad oceanul Atlantic in cadru regatei, A.R.C. Atlantic 2017, pe o ambarcatiune cu vele, lunga de 14m, in 21 de zile, ocupand locul 6 pe general(280) participanti.  In Africa a urcat si pe varful Kilimanjaro 5895m. In muntii Alpi sunt peste 15 verfuri peste 4000m cu clientii care ulterior iau devenit prieteni. Este un uriaș blând, alături de care vă veți simți întotdeauna în siguranță.

 

 

ghita vizitiuGheorghe Vizitiu – maestru emerit al sportului, multiplu campion al României la alpinism și escaladă, arbitru federal de schi alpinism, salvator montan. A cucerit vârfurile Comunisma și Lenin din Pamir, Matterhorn, Tian Shan. Este scump la vorbă, dar aprig pe stâncă, dându-ți impresia că el și roca dură sunt prieteni la cataramă.

 

 

 

 

 

alexandru gheorgheAlexandru Gheorghe – salvator montan, multiplu campion național la alpinism și escaladă, a făcut performanță și în schiul de tură. Îl caracterizează stăpânirea de sine, precizia și hotărârea, fiind unul dintre mari cățărători solo (fără coardă) ai României. Poate că va dori să vă povestească despre una dintre cele mai periculoase cățărări ale sale, pe care a făcut-o legat la ochi, fără coardă.

 

 

 

 

andrei solomonAndrei Solomon – salvator montan, unul dintre copiii-minune ai Văii Jiului, care a început alpinismul de performanță la șapte ani. Antrenamentele lungi și dure și-au spus cuvântul când, la o vârstă fragedă, a devenit campion al Europei de Sud-Est, în cadrul Campionatului de Escaladă de la Beograd, Serbia.

 

 

 

 

 

gigi pancuGigi Pancu (Pex) – salvator montan, schior de performanță, alpinist profesionist și ghid montan. Cu el nu te plictisești niciodată pe traseu. În timp ce veghează la siguranța ta, îți va împărtăși impresii despre ultimele cărți citite, despre filmele cele mai bune și chiar despre Psihopatologia vieții cotidiene a lui Sigmund Freud.

 

 

 

 

 

valentin anicaiValentin Anicăi – salvator montan, paramedic SMURD, alpinist, combină în toate zilele libere alergatul pe munte cu mountain-bike-ul, cățăratul și activitățile turistice.

 

 

 

 

 

 

toma-coconeaToma Coconea– salvator montan, instructor de zbor cu parapanta. Alături de ”românul care nu cunoaște durerea” vei putea admira de la înălțimea cerului frumusețea sălbatică a munților din jurul Văii Jiului. Tomi nu mai are nevoie de prezentare, deoarece știm că zeci de mii de români au urmărit cu sufletul la gură performanțele înregistrate de el în cel mai greu concurs de zbor cu parapanta din lume, Red Bull X-Alps.

 

 

 

 

 

sorinel danciuSorinel Danciu – salvator montan, ghid montan și un ecologist desăvârșit, plin de inițiativă, este omul care are grijă să întrețină o atmosferă plăcută la fiecare team-building.