Despre noi

CINE SUNTEM?

Locul nostru de baștină, aflat la poalele Retezatului, este unul dintre cele mai pitorești din România. Încadrată de munți înalți, cu văi fabuloase, creste înzăpezite până-n luna lui Cuptor și izvoare limpezi, repezi și răcoroase, Valea Jiului este cel mai potrivit decor pentru aventură. Aici, la noi, poți avea parte de adrenalină, dar și de drumeții pe tărâmuri mirifice, înveșmântate în mantii străvezii de legendă. Jiul te așteaptă să aluneci pe apele-i repezi, povestindu-ți în goana lui despre oamenii locului, ospitalieri, calzi și cu inima deschisă. Avem povești pentru fiecare, spuse la foc de tabără sau în stânele din vârf de munte, culcați pe blănuri călduroase, în nopțile răcoroase de vară.

Am luat naștere în 2005 din dorința de a împărtăși oamenilor din țară și din afara ei experiența noastră în taina turismului. Căci turismul e o artă, o taină care poate fi descoperită doar dacă ajungi să cunoști și să înțelegi omul. Echipa noastră este formată din oameni care, în marea lor majoritate, vin din sfera sportului de performanță, puternici, căliți, duri ca oțelul, dornici să vă arate că se poate face și un alt fel de turism în țara noastră.

ECHIPA
sorin sandaSorin Sanda – sufletul echipei, salvator montan, profesor de educație fizică și sport,  antrenor de alpinism și escaladă, licențiat în schi, fost campion al României la alpinism  și unul dintre cei mai buni salvatori urbani din Europa. N-am zis-o noi, ci oficialii  Concursului European de Salvare Grimpday din Belgia, unde Sorin și echipa sa au  ocupat locul 5, fiind singura echipă a unui ONG din concurs. De asemenea, este primul român care a obținut atestat francez de escaladă pe gheață, Chamonix fiind a doua casă pentru el. De-a lungul anilor, a obținut 93 de medalii naționale și internaționale în cadrul competițiilor de alpinism și escaladă, alături de sportivii săi. Pentru sufletul lui, a continuat cu aventurile și peste ocean, traversând oceanul Atlantic în cadrul regatei, A.R.C. Atlantic 2017, pe o ambarcațiune cu vele, lungă de 14 m, în 21 de zile, ocupând locul 6 pe general (280 de participanți). În Africa a urcat și pe vârful Kilimanjaro de 5895 m. A urcat Munții Alpi cu cele peste 15 vârfuri mai înalte de 4000 de m cu clienții Transilvania-Adventure care ulterior i-au devenit prieteni. Este un uriaș blând alături de care vă veți simți întotdeauna în siguranță.

 

 

ghita vizitiuGheorghe Vizitiu – maestru emerit al sportului, multiplu campion al României la alpinism și escaladă, arbitru federal de schi alpinism, salvator montan. A cucerit vârfurile Comunisma și Lenin din Pamir, Matterhorn, Tian Shan. Este scump la vorbă, dar aprig pe stâncă, dându-ți impresia că el și roca dură sunt prieteni la cataramă.

 

 

 

 

 

 

gigi pancuGigi Pancu (Pex) – salvator montan, schior de performanță, alpinist profesionist și ghid montan. Cu el nu te plictisești niciodată pe traseu. În timp ce veghează la siguranța ta, îți va împărtăși impresii despre ultimele cărți citite, despre filmele cele mai bune și chiar despre psihanaliza vieții cotidiene a lui Sigmund Freud.

 

 

 

 

 

valentin anicaiValentin Anicăi – salvator montan, paramedic SMURD, alpinist, combină în toate zilele libere alergatul pe munte cu mountain-bike-ul, cățăratul și activitățile turistice.

 

 

 

 

 

 

toma-coconeaToma Coconea– salvator montan, instructor de zbor cu parapanta. Alături de ”românul care nu cunoaște durerea” vei putea admira de la înălțimea cerului frumusețea sălbatică a munților din jurul Văii Jiului. Tomi nu mai are nevoie de prezentare, deoarece știm că zeci de mii de români au urmărit cu sufletul la gură performanțele înregistrate de el în cel mai greu concurs de zbor cu parapanta din lume, Red Bull X-Alps.

 

 

 

 

 

sorinel danciuSorinel Danciu – salvator montan, ghid montan și un ecologist desăvârșit, plin de inițiativă, este omul care are grijă să întrețină o atmosferă plăcută la fiecare team-building.