Monte Rosa – 30 iulie – 4 august 2019

Piramid Vincet 4215m alt

În perioada 30 iulie – 4 august 2019, te invităm să participi, din nou, la provocarea noastră: 7 vârfuri de peste 4.000 de metri în 4 zile, în Alpi, pe platoul Monte Rosa.
Despre ce vârfuri este vorba? Punta Giordani (4.064 m), Pyramid Vincent (4.215 m), Corno Nero (4.322 m), Punta Ludwigshohe (4.341 m), Punta Parot (4.436 m), Punta Gnifetti (4.556 m), Punta Zummstein (4.563 m).

Oferta nu include:

    . Asigurarea medicala pentru ascensiuni la 4000m ( aprox 250 pe o luna), transportul cu telecabinele( trei la numar, cost 40 euro dus intors), si mesele pranz si cina( se pot lua la restaurant sau din rucsac).

Oferta include:

 • Transferuri interne Italia;
 • Echipamentul tehnic (corzi, hamuri, căşti, pioleţi, colţari, dispozitive de asigurare etc);
 • O zi în care se face un trekking de aclimatizare până la 2.600 de metri altitudine (se vizitează zona cascadelor, canioanelor și refugiile din zonă);
 • Cursuri de escaladă pe gheață o jumătate de zi la refugiul Gnifetti;
 • Transport 3 telegondole dus intors.
 • Ghizii;
 • Două nopţi cazare cu mic dejun suedez incepand cu ora 2, la refugiul Gnifetti (3.647 m);rifugi_margherita4refugiul monte rosa
 • O noapte cazare cu mic dejun suedez incepand cu ora 2, la refugiul Regina Margherita (4.556 m), refugiul aflat la cea mai mare altitudine din Europa;
 • Fotografii şi filmări pe tot parcursul ascensiunii.
 • Tariful nu include: 
 • Transport Romania-Italia
 • cazarea in campingul Alagna-Valsesia, doua nopti

Cum a fost pe Monte Rosa în 2015 puteți vedea aici:

OPȚIONAL

Varianta 1: Din Alagna se ia telecabina, se ajunge la altitudinea de 2046 m, se urcă apoi la 2.450 m cu un telescaun, până la baza traseului pe care urmează să îl abordăm. Prima parte a traseului de via ferrata este mai atletică decât restul și începe cu niște pasaje verticale în deplină siguranță. La aproximativ jumătate din via ferrata ajungem la un pod tibetan lung de 30 metri până la un pilon frumos de 20 de metri vertical. Urmează o creastă combinată de iarbă și stâncă, de unde putem admira o panoramă superbă. Ajungem la o pasarelă de metal și mai apoi la porțiunea finală, cu multe lespezi de stâncă. Un tumul la altitudinea de 2.780 metri, marchează sfârșitul traseului de via ferrata, de unde începem coborârea. De aici se continuă cu o urcare ușoară până la refugiul Citta din Vigevano (2871 m), apoi până la Passo di col Salati (3.000 m), de unde luăm telecabina spre Alagna. Sau la sfârșitul via ferrata putem coborî direct în Alagna.

Tarif: 60 euro/pers.

Varianta 2: Rafting pe Sesia, râul ce izvorăște din ghețarul cu același nume.

Tarif: 60 euro/pers.

Varianta 3: Hydrospeed pe Sesia, râul ce izvorăște din ghețarul cu același nume, în aval de Alagna. Activitatea este una individuală, dar se va merge în grup de-a lungul întregului tronson.

Tarif: 55 euro/persoană.

Totodată, mai putem face și tir cu arcul.

Tarif: 10 euro/persoană.


« | »

1 Comment

 1. Salut,
  Numele meu este Daniel Sarboiu.Am vorbit la telefon in legatura cu excursia pe Monte Rosa si am fost de acord cu conditiile de participare.
  Eu locuiesc in Danemarca si o sa ma alatur echipei in ziua in care ajungeti la baza muntelui.
  As dori sa-mi dai niste date exacte despre locul unde trebuie sa ajung si data exacta deasemenea.Pe de alta parte,as vrea sa-mi zici despre anumite lucruri pe care trebuie sa le iau cu mine in legatura cu imbracamintea si orice alt strict necesar care imi va folosi acolo.
  Daca doresti sa ma intrebi ceva ma gasesti la adresa de mail de mai jos si pe facebook.
  Multumesc mult.

  Sa ne vedem cu bine!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *