Snorkeling la corali și turul condimentelor din Zanzibar 25-29. 02. 2019


Fie că tocmai ce ai cucerit vârful Muntelui Kilimanjaro și întinsele savane din Tanzania sau doar zbori din nu atât de sălbatica Câmpie Română, Arhipelagul Zanzibar cu adâncimile sale pline de viață marină, locuitorii săi talentați în arte plastice și diversitatea culinară așteaptă pe oricine pasionat de cunoașterea altei culturi. Un tur al condimentelor, o incursiune în zilele relaxante, dar în același timp pline de artă ale locuitorilor, scufundări cu echipament de snorkeling  în labirinturile de corali în care bancurile de pești trec la jumătate de metru de noi și sutele de varietăți de fructe de mare. Zanzibar nu dezamăgește pe nimeni.

 

Țară: Tanzania

Tipul de vacanță: cunoașterea altei culturi (snorkeling la recifele de corali, tur al condimentelor)

Cerințe: formă fizică normală

Mărimea grupului: 10

Durata expediției: 5 zile

Perioada: 25-29 februarie 2019

Costul: 787 dolari

Programul vacanței:

Ziua 1: Ne întâlnim la aeroportul din Zanzibar unde facem cunoștință (de nu ne știm deja) și vă conducem spre Stone Town.

Drumul durează 45 de minute, dar peisajele superbe ale insulei vor prelungi fiecare minut. După check-in-ul la hotel, vă așteaptă un prânz local cu fructe de mare diverse și probabil cea mai bună Pina-Colada pe care o veți bea vreodată (până și Rupert Holmes ar fi invidios) sau alte opțiuni. Restul zilei va fi petrecut absorbind energia Soarelui sud-african și familiarizându-vă cu specificul local: încurcata rețea de străzi pietruite din Stone Town unde artiștii locali își vând picturile în sunetele instrumentiștilor stradali, unde felinarele atârnă de la o clădire la alta și unde diversitatea de culori și de viață fac din acest oraș un New Orleans african. Deși Zanzibar aparține de Africa și de Tanzania, arhipelagul se află în Oceanul Indian, ceea ce îl face punctul ideal pentru comerțul cu condimente. Iar Stone Town ar putea fi prea bine supranumit Orașul Condimentelor, oraș ce îți va duce simțul olfactiv pe câmpiile mirodeniilor din India.

Micul dejun, cina și înnoptarea se fac la Hotelul Emerson Spice.

Ziua 2: Snorkeling în recifele de corali din jurul Zanzibarului

De ce sunt aceste diferite de oricare altele din lume? Pentru că recifele de corali sunt atât de diversificate, de întinse și pline de viață marină încât există și acum porțiuni rămase neexplorate. 90% din speciile de corali de pe întinsa coastă a Africii se găsesc în jurul Zanzibarului, ceea ce îl face cel mai mare hotel-restaurant pentru țestoasele verzi, pisicile de mare, firefish, peștele clovn și mii de alte specii. Da, așa e, acesta este locul în care cunoscutul peștișor Nemo s-a pierdut de tatăl său și a pornit pe spatele unei țestoase verzi. Nu garantăm că îl vom găsi chiar pe el, dar pe miile lui de urmași cu siguranță.

Cina și înnoptarea la vila Amani: demipensiune.

Ziua 3: Prânz pe ocean și scufundări cu delfini

Începem dimineața devreme pentru că avem o zi plină. Te luăm de la 7:30 de la vilă și plecăm spre satul Fumba unde ne vom întâlni cu pescarii care ne vor duce cu barca la 3 bancuri de nisip. Pe unul dintre acestea vom lua prânzul (fructe de mare în inima Oceanului Indian). Apoi ne scufundăm și avem mari șanse de a vedea delfini. Sunt atât de prietenoși încât chiar vor poza pentru noi. Dacă la sfârșitul scufundării de ieri veți crede că e imposibil să vedeți și mai multe specii noi, cea de azi vă va demonstra că reciful Zanzibar e un New York subacvatic, plin de viață pe fiecare metru pătrat. Opțional, puteți organiza și partide de pescuit si chiar scuba diving. La ora 17:30 vom fi înapoi în satul Fumba de unde drumul spre vilă ne va lua o oră.

Cina și înnoptarea la vila Amani: demipensiune.

Ziua 4: Zi de relaxare

Ahhh… soarele pe cer, piscina la parter, Pina Colada în frigider. Toate acestea la hotelul Tembo. În ultima zi pe insulă putem profita de toată diversitatea culinară pe care nu am încercat-o încă, putem înota în piscină sau sta sub soarele african. Plimbări prin nisipul alb-perlat, apusul peste linia oceanului și melancolia unei vacanțe reușite.

Ziua 5: Plecarea spre aeroport și acasă

Vă ducem până la aeroportul din Zanzibar pentru drumul spre casă. Dacă vrei să pleci din Dar es Salaam sau Nairobi, vom aranja o conexiune pentru tine pentru a prinde zborul spre casă.

 

Ce oferim?

  • Toate transferurile în Zanzibar.
  • Toate comisioanele înscrise în itinerariu
  • Toate cazările cu pat, cină și mic dejun
  • Pick-up de la hotel la aeroport pentru zbor
  • Toate tururile și excursiile
  • Prânzul în timpul tururilor și al excursiei

Ce nu oferim?

  • Bilete de avion și zboruri internaționale
  • Toate elementele de natură personală
  • Taxa de plecare la aeroport

Înscrierile se fac trimițând mail la adresa: office@transilvania-adventure.com, contact 0738 924 296. Pentru informații tehnice vă rugăm să ne scrieți la: sorin.sanda@transilvania-adventure.com, sau să sunați la 0720 015 646.


« | »

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *