m

office@transilvania-adventure.com
Sorin Sanda: +40720 015 646

GO UP

Şcoala de schi

separator
Pret 340€ 3 februarie - 10 februarie 2019
Scroll down

Şcoala de schi

340€ persoana

S-a terminat primul semestru. Din experiență noi spunem că sunt două posibilități. Ori ne mințim că vom recapitula toată materia la matematică, limba română, fizică și încă trei catralioane de subiecte, anxioși observând cum mica vacanță trece pe lângă noi în timp ce mai băgăm un joc pe PC sau ieșim cu prietenii de la bloc, ori alegem să derapăm în timp ce luăm viraje în cea mai profesională tabără de schi din Retezat. Să zbori pe schiuri dintr-un semestru în altul e relaxarea perfectă pentru a duce notele din semestrul trecut la cote și mai înalte.

Așa că faceți-vă bagajul format din schiuri, clăpari, bețe, cască, ochelari, mănuşi, costum de schi, gustări pentru drum, haine de schimb și voie bună. Gașca de aventurieri se strânge în gară de unde plecăm spre Petroșani cu trenul InterRegio, pentru a nu ajunge semestrul următor la destinație. Drumul este timpul perfect pentru a ne cunoaște coechipierii care în scurt timp ne vor deveni prieteni, și pentru împărtășirea entuziasmului aventurii ce urmează. De cazare ce să mai spunem decât că este cabana din mijlocul brazilor unde Sorin s-a antrenat până a devenit licențiat în schi alpin, schi alpinism și salvamont, chiar în mijlocul crestelor înzăpezite ce-i oferă adăpost. Aici ne vom desfășura activitățile înainte de culcare, iar somnul îi va găsi pe schiori în camerele de 3, 4 și 6 locuri.

3 februarie - 10 februarie 2019
  • Locatie
    Straja-Parâng-Pasul Vulcan
  • Numar de persoane
    14
  • Tip activitati
    ski, activităţi indoor
1
Începem ziua următoare cu un mic dejun copios pentru energia ce ne va trebui la cele 3 ore de schi ce urmează. După echipare, vom împărți aventurierii în doua grupe, în funcție de experiență. Și am pornit pe derdeluș. Pârtia cu care ne vom familiariza cel mai mult este Pasul Vulcan (una dintre cele mai sigure din țară), deși nu ne vom da în lături nici de la Parâng și sau de la întinsa Straja, lungă de 8.1 km.
2
Efortul trebuie răsplătit așa că pe tineri îi așteaptă un prânz în stil milităresc (sendviș și fructe) cu produse tradiționale din zonă. Știm, în ziua de azi până și supermarketul a devenit tradițional, dar noi vorbim de produse chiar din cămara cabanei, făcute ori de noi, ori de la producătorii locali (pastramă/mușchi file, lebăr, zacuscă la ceaun, brânză de la stânele din zonă, legume proaspete și pâine pe vatră).
3
După acesta, ne așteaptă încă 2 ore de schi până când ne întoarcem la cabană pentru un duș, puțină relaxare și o cină à la carte. După cină, alternativ, ori vom porni spre una din peșterile din zonă (Peștera nr. 4 de pe Scorota Seacă– unde a fost descoperit un schelet complet de urs de peșteră, și Peștera Alunii Negri – cea mai labirintică), ori ne vom destinde cu jocuri de cabană adaptate vârstei. Prin simplul fapt că ele au fost inventate de muntenii ce stăteau o iarnă întreagă adăpostiți în cabană de viforul de afară ne putem imagina creativitatea de care au dat dovadă. Atât în timpul drumețiilor, cât și pe pârtie, vom manca biscuiți, batoane musli, fructe, vom bea ceai fierbinte din afine culese din spatele cabanei și ciocolată caldă pentru că știm prea bine că cei tineri (cum ne place și nouă să ne considerăm) au nevoie de rezerve de energie. Și cam așa vor decurge zilele în afară de ultima, când între cursul de schi de după amiază și cină vom vizita Canionul de pe Valea Mării cu cele 6 cascade de diferite dimensiuni, cea mai mare fiind de 35 de m.
4
Debitul Jiului este atât de bogat încât râul atrage cutezătorii de canyoning chiar și în lunile secetoase.Dar noi nu vom simți nevoia să înfruntăm valurile râului. fiind prea ocupați să admirăm Sfinxul Lazărului. Acum, un cititor care cunoaște zona ar putea spune: „De unde au mai scos ăștia și Sfinxul Lazărului?” Așa s-au mirat și primii oameni cărora Sorin le-a arătat o stâncă aparent ca oricare alta. Asta pentru că privirea noastră percepe obiectele 3D. În momentul în care stânca e privită printr-o fotografie, adică 2D, lucrurile te pot surprinde.
5
Iar după drumeție urmează premierea tuturor tinerilor deveniți schiori de cursă lungă. Dacă credeați că aventura se oprește aici, noi credem că ei au multe impresii de schimbat, și ce mediu de povestit mai bun decât un foc de tabără la care vom rumeni bezele și vom coace cartofi.