m

office@transilvania-adventure.com
Sorin Sanda: +40720 015 646

GO UP
Image Alt

Blog

Drumeții scurte, atât cât îi șade bine turistului sătul de sarmale și ce alte bunătăți s-au găsit pe masa lui. Cascadele de pe Valea Lazărului, un spectacol înghețat al naturii. Sfinxul Lazărul, neclintit de secole, păzindu-și cu o mină serioasă avuția, chiar dacă i-am făcut zeci de fotografii. S-a învățat cu noi, știe că asta facem de fiecare dată când îl întâlnim și-l prezentăm turiștilor noștri. Am vrut să petrecem altfel zbaterea minutarului ce anunță un nou an, un nou început,

Având o suprafaţă de aproximativ 1.100 km pătraţi, munţii Parâng fac parte din Carpaţii Meridionali, fiind cuprinşi în spaţiul dintre Strei, Jiu şi Olt. Parângul Mare, de la cei 2.519 m altitudine, domină victorios întinderile Gorjului şi Vâlcei, îndrăznind să se compare cu puternicele cetăţi ale Retezatului.

Visăm cu ochii deschişi ca, la un moment dat, să-i vedem „în acţiune” pe schiori de excepţie, precum Lindsey Vonn, Julia Mancuso ori Aksel Lund Svindal (aceştia sunt favoriţii mei – n.r.) şi la noi, în România. Şi unde altundeva dacă nu în cea mai frumoasă staţiune a ţării, Ski Resort Transalpina, care poate concura cu uşurinţă cu staţiunile montane ale Europei?

Iubim Retezatul pentru sălbăticia și frumusețea-i răvășitoare; pentru faptul că e singurul loc din lume în care ne simțim cu adevărat acasă; pentru că ne permite să-l explorăm de la un capăt la altul; pentru că, pur și simplu, ne educă, ne învață să fim oameni mai buni. Haideți cu noi pe potecile Retezatului!:)

Canyoningul este o activitate aflată la jumătatea distanței între alpinism și sporturile nautice și poate fi practicată de oricine este iubitor al muntelui, al canioanelor și al apelor repezi și limpezi. Noi, la Transilvania Adventure, avem două canioane preferate, fiecare având frumusețea lui unică. Primul este cel de pe Valea Mării unde, de-a lungul învolburatelor cascade ale văii, îi facem mai întâi o vizită sfinxului Lazărul, urmând ca destinația finală să fie cascada cea mare, cu o cădere liberă de 35