m

office@transilvania-adventure.com
Sorin Sanda: +40720 015 646

GO UP

Tabăra MTB

separator
Pret 360€
Scroll down

Tabăra MTB

360€ persoana

Ești interesat de cursuri de MTB sau de o școală de biciclete? Ai nimerit la fix!

La început o fost o dorinţă, apărută chiar la un concurs greu de M.T.B., în primul concurs de “iron-man” din Romania, din care s-a conturat o idee. A urmat apoi o discuţie dar şi un plan! Dorinţa a fost să ajut cicliştii amatori să meargă mai bine, ideea a fost ca acest lucru să se întâmple în cadrul unei scoli de mountain-bike, iar împreună am pus la punct un plan de acţiune. De atunci au trecut deja 24 de ani.

Dacă dai cu piciorul într-o minge nu înseamna ca ştii să joci fotbal, dacă mergi la munte pe o poteca accidentată, nu înseamna ca şti să mergi în siguranţă pe munte.  Daca ştii să muţi piesele de pe o tablă în pătrate nu înseamna că ştii să joci şah… şi exemplele de genul acesta pot continua la nesfârşit. Fiecare  activitate sportivă are particularităţile sale, mai mult sau mai puţin ascunse şi necesită o pregătire temeinică şi tehnică specifică. Cu atat mai mult este necesar acest lucru la mountain bike, unde nu este de-ajuns doar să ai o bicicletă cu suspensie şi să ştii să dai la pedale într-un echilibru uşor.

Dacă vrei să urci pe o cărare mai piperată fără să îţi dai duhul, sau să cobori o pantă fără să ai emoţii, în plina siguranţă, ai nevoie să dobândeşti tehnicile necesare, pe care le poti învăţa aici, la ŞCOALA DE M.T.B. Transilvania-Adventure. Tot aici înveţi şi despre echipament, despre întreţinerea lui, despre orientare în noapte şi zi.

De la nivelul unui începător  până la cei care care se pregătesc pentru ride-uri de altitudine.

De asemenea, copiii pasionaţi de M.T.B. pot participa la programe special, la clase dedicate lor, indiferent de varstă şi de nivelul de pregătire.

Totul se va efectua într-o atmosferă relaxantă, destinsă, fără stress, într-o joacă în munţii Retezat Vâlcan şi Parang.

În 2019, programul taberelor de MTB continua.Cui-i sunt destinate aceste tabere şi care este scopul lor? MTB Skills and Boot Camp este pentru fiecare dintre voi dacă ai deja experienţă pe mountain-bike, ai participat la câteva concursuri sau ai câteva ture montane la activ şi îţi doreşti să înveţi într-un mediu fără stres competiţional ABC-ul pedalatului montan aşa cum este văzut el de către o persoană care a început la fel ca tine, dar care nu s-a mai putut opri din pedalat şi cumva e posibil să fii trecut de peste 10000 km. Scopul taberei este ca tu să primeşti suficientă informaţie pentru a-ţi rescrie acele deprinderi care îţi scad din viteză şi eficienţă sau te pun în situaţii de risc. Înainte de a pleca pe teren. Vom discuta despre poziţia pe bicicleta, cum să schimbi corect vitezele şi cum să ajustezi ghidonul, pipa, tija de şa şi poziţionarea corectă a şeii.

Pe scurt, vom vedea cum se abordează o poziţie de atac pe bicicletă în urcare sau coborâre, vom face exerciţii de mobilitate şi de echilibru pe două roţi. Vom învăţa să economisim energie, eliminând mişcările redundante, vom învata sa respirăm, vom verifica dacă frânâm corect şi suntem  în măsură să controlăm bicicleta în situaţii neprevăzute. Pentru că niciodată nu se poate spune că ştii să iei virajele suficient de bine, vom aborda de la zero această tehnică, împărţind-o în mai multe secvenţe, după care punem totul împreună.  La fel procedăm şi cu împingerea în pedală, tehnica ce ne permite un control integral al bicicletei şi ne face să câştigăm viteză. Toate traseele vor fi pe drumuri forestiere şi poteci de munte, fiind oferite explicaţii şi cum să îţi obişnuieşti mintea cu un plan B, replierea simplă şi sigură. Accentul nu va fi pus pe viteză ci din nou, repet, pe tehnică şi postură, având la dispoziţie şi o coborâre suficient de lungă şi de întortocheată pentru a înţelege şi a pune în aplicare acest lucru.

Nu în ultimul rând, solicitările tehnice cresc în ultima zi de tabară, dar presiunea rămâne aceeaşi, adică zero, iar drumul de întoarcere este ales în aşa fel încât să te recompenseze cu un peisaj spectaculos. Traseele pe care noi vom pedala, sunt prin păduri, pâraie şi gol alpin, cu un peisaj de invidiat.

Alte lucruri pe care le mai poţi învăţa în tabără:

 • o rutină de încălzire dinamică, care îţi pregătesc corpul treptat pentru efort;
 • rutine de stretching post-antrenament;
 • noţiuni de bază privind construirea unui plan de antrenament şi nutriţie sportivă;
 • noțiuni de bază de mecanică de biciclete
 • alte noțiuni avansate pentru trasee dificile (enduro și downhill), la alegere, prezentate și puse în practică de baietii nostrii de la Transilvania-Adventure

IT’S TIME TO RIDE!

-Pe lânga ghizii de pe traseu vom avea și instructori care vor organiza ture pe fiecare traseu în parte unde vor explica și demonstra abordarea zonelor tehnice.

-Evenimentul se adresează celor care au un nivel mediu sau avansat de pregătire (au participat la concursuri de mtb sau au cunoștințele necesare abordării unei poteci montane).

-Numărul minim de participanți înscriși: 16

 -Câte locuri sunt disponibile? Din motive de calitate a actului didactic şi de coeziune a grupului, numărul de cursanţi este limitat.

 -Tariful contine: cazare la tabăra de corturi; 4 zile cu focuri de tabără aferente şi 2 zile la cabana; cele trei mese din timpul zilei, pe tot parcursul taberei; echipament de camping cu bucatarie inclusă, saci de dormit, izolire, instructori de M.T.B. care sunt şi salvatori montani

 • Locatie
  Câmpul lui Neag, Uricani
 • Numar de persoane
  24
 • Tip activitati
  mountain bike,
 • Echipament necesar
  bicicleta, îmbrăcăminte

Locație

Câmpu lui Neag este o localitate componentă a orașului Uricani din județul HunedoaraTransilvaniaRomânia. Localitatea se află la poalele Munților Retezat.