m

office@transilvania-adventure.com
Sorin Sanda: +40720 015 646

GO UP

Aruncare topoare

separator
Pret 15€
Scroll down

Aruncare topoare

15€ persoana

Ați văzut vreodată filme istorice despre antichitate sau epoca medievală unde erau folosite topoarele și cuțitele în lupte? Dar filme contemporane în care această îndemânare este folosită de cei mai pricepuți asasini? Întrebări retorice, bineînțeles. V-ați gândit vreodată că puteți să experimentați astfel de lucruri? Haideți să descoperiți secretele acestor activități alături de noi!

Ne-am luat inspirația din istoria tracilor și, ulterior, a dacilor care au cutreierat acest pământ, mai ales în fosta capitală a Daciei (Sarmisegetuza). Aruncarea unui topor sau a unui cuțit la țintă nu este un act de violență așa cum era considerat înainte. Pe lângă faptul că puteți scăpa de multe energii negative acumulate, aruncatul la țintă vă oferă o cale de a vă conecta cu istoria. Aici, la Transilvania-Adventure, vă oferim această experiență!

În principiu, aruncarea cu toporul și cutitul este un sport în care competitorul aruncă către o țintă cu scopul de a atinge centrul. Această țintă este întruchipată de către o felie dintr-un buștean, colorat cu cercuri concentrice și cu punctaje, marcate pe fiecare cerc. Centrul reprezintă punctajul maxim, tot procesul fiind asemănător tirului cu arcul.

Interesant de aflat este faptul că tirul cu toporul și cuțitul constituie o probă a oricărei competiții de tip lumberjack (tăietor de lemne), iar un aruncător priceput va învârti toporul doar o singură dată în aer și va arunca astfel încât lama va străpunge ținta la perfecție. În același timp, aruncarea cu cuțitul poate fi considerată și mai antrenantă, gândindu-ne în acest caz la nenumărate filme (de pildă, este și cazul răufăcătorului din Daredevil).

Bineînțeles, acest sport trebuie practicat întotdeauna în condiții de siguranță și sub ghidarea unor profesioniști în domeniu, mai ales în cazul persoanelor aflate la primele interacțiuni cu această activitate – aspecte ce nu lipsesc din pachetul de servicii oferit de Transilvania-Adventure.

Leave a Reply

Accommodation
Meals
Overall
Transport
Value for Money