m

office@transilvania-adventure.com
Sorin Sanda: +40720 015 646

GO UP

Ascensiune in Muntii Retezat

separator
Pret 120€ 4 zile -2024
Scroll down

Ascensiune in Muntii Retezat

120€ persoana

  

EXPERIENTA IN RETEZAT –  Iarna – Vara 4 zile

Descoperiti muntele cu cele mai multe lacuri glaciare din Romania (82), salba de lacuri din caldarea Bucurii, ascensiunea pe Vf Peleaga 2.509 m, Papusa 2.508 m si Vf Retezat cu legenda lui.

4 zile – 550 lei (650 lei cu transport din zona)

De ce Retezat?

Datorita frumusetii sale, Parcul National Retezat este primul parc National infiintat in Romania. Masivul Retezat este unul dintre cele mai frumoase masive muntoase ale Romaniei. Aici se afla cele mai multe lacuri glaciare din tara, printre acestea gasindu-se: Zanoaga cel mai adanc, Bucura cel mai intins, sau Taul Agatat, lacul aflat la cea mai mare altitudine din Romania. Peisajele spectaculoase, flora montana superba, lacurile presarate peste tot pe munte, traseele accesibile fara dificultate tehnica, toate acestea fac din Retezat un munte obligatoriu de vizitat si care va va bucura sufletul.

RUTA PROPUSA

Ziua 1: Sosirea in Parcul Retezat – Cabana Pietrele

Transport auto Petrosani – Hateg – Deva – Hateg – Ohaba de sub Piatra – Cârnic.

De la Carnic vom incepe ascensiunea catre Cabana Pietrele 1.480 m intrand in Parcul National Retezat (cca 1,5 ore). Cazare la Cabana Pietrele.

Ziua 2: Vf Retezat 2.482 m

Dimineata plecam pe traseul Cabana Pietrele – Muchia Lolaia – Vf Retezat 2.482m – Vf Bucura I – saua Bucaura – saua Stanisoarei – Valea Stanisoara – intoarcere la Cabana Pietrele (7 – 8 ore).

Varianta optionala ziua 2: Dis de dimineata plecam spre Valea Pietrele – Curmatura Bucurei 2.206 m – Vf Bucura II 2.372m – Vf Bucura I 2.334 m – Poarta Bucurei, coborare in caldarea Bucurei – Taul Portii 2260 m cel mai inalt lac din Carpati – salba de lacuri Taul Agatat, Florica, Viorica, Ana, Lia, Bucura cel mai intins lac glaciar din Carpati 9 ha – Valea Pietrele – intoarcere la Cabana Pietrele (8 – 12 ore).

Ziua 3: Vf Peleaga 2.509 m

Cum rasare soarele plecam pe traseul Valea Pietrele – Curmatura Bucurei – Vf Peleaga 2.509 m cel mai inalt din Masivul Retezat – saua Pelegii – Vf Papusa 2.508m/Portile inchise/Valea Galesului/Cabana Pietrele (traseu de 10 – 12 ore)

* in functie de stare vremii si pregatirea voastra de pe Vf Peleaga se poate aborda varianta de coborare prin Valea Rea (7 – 9 ore)

Ziua 4: Taul dintre Brazi si Intoarcerea acasa

Dimineata pe racoare plecam pe un alt traseu minunat: Cabana Pietrele – Valea Galesului – Taul dintre brazi – Cabana Pietrele (traseu de 3 – 4ore).

Ne luam bagajul si ne intoarcem la Cârnic in jurul orei 12.

Transport auto la Deva, revenire la Petrosani

Tariful include:

ghid pe toata durata excursiei

– transport* Petrosani – Deva – Hateg – Cârnic si retur cu microbuz sau autoturism in functie de numarul de participanti

– asistenta salvamont

* turistii din alte zone pot face jonctiunea cu grupul principal la Ohaba de sub Piatra – cazare la cabana Pietrele

 

Tariful nu include:

Mesele, bauturile alcoolice si nealcoolice ptr voi si ghid sau orice alte servicii solicitate de voi, dar nespecificate in program, orice servicii suplimentare cauzate de forta majora (ex cheltuielile aparute ca urmare a prelungirii sejurului cauzat de vremea rea)

In Retezat vom face o tura de dificultate medie datorita traseelor mai lungi dar care nu ridica probleme tehnice. Veti fi insa rasplatiti cu peisaje de neiutat si veti pleaca acasa cu fotografii uluitoare! Este ideal sa aveti o conditie fizica buna si sa aveti o minima experienta pe munte, pentru a va putea bucura pe deplin de frumusetile lui.

Atentie! Specific muntilor inalti, ne putem astepta la o brusca inrautatire a vremii!

Echipament:

Este necesar sa fiti echipati potrivit acestui tip de tura. Va rugam sa aveti la dumneavoastra:

– bluza impermeabila

– pelerina de ploaie

– pantaloni de munte lungi si scurti

– bluza polar

– bocanci

– rucsac 60 l impermeabil sau husa impermeabila pentru rucsac

– briceag multifunctional

– termos sau alt recipient pentru apa

– mancare pentru traseu

– bandana/palarie de soare

– ochelari de soare/ crema de protectie solara

– medicamentele personale

 

Tariful este calculat pentru inscrieri individuale in conditiile formarii unui grup de minim 6 persoane. In cazul in care numarul de persoane este mai mic sau mai mare tariful va fi rediscutat individual.

Important Ghidul este asigurat pentru grup. La cerere expersa putem asigura si ghid individual.

 

4 zile -2024
12+ Age
  • Locatie
    Muntii Retezat
  • Numar de persoane
    6
  • Tip activitati
    hiking,
1

Locație

Leave a Reply

Accommodation
Meals
Overall
Transport
Value for Money