m

office@transilvania-adventure.com
Sorin Sanda: +40720 015 646

GO UP

Kilimanjaro + safari

separator
Pret 3320€ 29-21 02. 2025
Scroll down

Kilimanjaro + safari

3320€ persoana

De cele mai multe ori în viață nu poți ajunge sus fără muncă, experiență și efort susținut. Scurtăturile către vârf sunt puține și își au riscurile lor. Din fericire, noi, cei de la Transilvania-Adventure, știm cum să te ducem sus fără toate acestea. Și nu doar sus, ci cel mai sus. Mai exact pe vârful Muntelui Kilimanjaro (Uhuru, 5895 m), cel mai înalt punct de pe tot întinsul continentului african. Cum exact? Alături de instructori experimentați și urmând un traseu pe care experiența în alpinism nu e necesară. Cu efortul unei drumeții în Carpați vei reuși să cucerești vârful Africii!

Și nu doar atât. Părăsim spre sfârșitul expediției răceala muntelui pentru căldura din savană și pentru a da viață tuturor acelor emisiuni de pe National Geographic. Lăsăm fotoliul confortabil de acasă din fața ecranului plat și monoton și așteptăm în interiorul SUV-ului momentul în care leoaica sare din iarba înaltă spre o gazelă, sau cele 3 secunde în care ghepardul atinge viteza de 100 km/oră. Unde vom face aceste lucruri? În Parcul Național Manyara unde, spre deosebire de alte parcuri mai mari, avem avantajul multor peisaje diferite pe o suprafață relativ restrânsă (păduri, savane, mlaștini). Interesant aici, pe lângă populațiile uriașe de flamingo, exemplarele de babuini, elefanți și girafe, este faptul că leii, deși nu prea buni cățărători în copaci, au dezvoltat acest comportament din cauza solului mult prea umed pentru confortul lor.

Din experiență putem spune că, odată ce părăsim Lacul Manyara, avem impresia că puține lucruri ne mai pot impresiona. Și tocmai pentru că exact acest lucru urmărim, destinația următoare este Zona de conservare Ngorongoro. Se numește așa tocmai pentru că zona nu este administrată de guvern, ci de triburile native. Parcul este atât de întins, încât noi alegem exact inima lui: craterul Ngorongoro (al șaselea ca mărime din lume), format în urma prăbușirii vârfului unui vulcan acum 2,5 milioane de ani. Ceea ce a rămas este o calderă cu pereții înalți de 600 de metri. Tocmai acest adăpost a permis dezvoltarea unei savane în interiorul craterului, savană în care 25 de mii de animale de talie mare trăiesc protejate precum cele din filmul Călătorie spre centrul Pământului. Impresia pășirii într-o altă lume nu este departe.

Acum urmează să folosim celebra expresie: „Dar stai!” pentru că în cea de-a 3-a zi de safari mergem în Casa Elefanților, mai exact Parcul Național Tarangire. Ironia face că, deși este unul din parcurile mai mici, Tarangire este plin de uriași. Iar aici ne referim la baobabii superbi care par că sunt stâlpii de susținere ai cerului, la turmele de elefanți care nu uită niciodată unde să găsească apă și la râu (atunci când nu e micșorată de secetă).

Pretul include:

Expeditia in totalitatea ei si safarii 3 nopti in Parcul National Serengeti si in craterul de 30 km diametru Ngoro-Ngoro cu 12 porteri pentru transportul de echipamente.

Optional Safarii: !700 euro

29-21 02. 2025
  • Locatie
    Tanzania
  • Echipament necesar
    Geacă călduroasă, anti-vânt, impermeabilă, pelerină de ploaie, mănuși cu degete, pantaloni de trekking/drumeție montană, lenjerie călduroasă, polartecuri, șosete călduroase, șosete subțiri, bocanci waterproof profesionali , parazăpezi, ochelari de soare, bețe de trekking, sac de dormit (de 4 sezoane), izopren, fes călduros, sticlă de apă, cremă de soare cu factor de protecție ridicat, kit mic de prim ajutor, lanternă frontală cu baterii de rezervă, hârtie igienică, săpun/dezinfectant, pastile de purificat apa. Un rucsac mare cu bagajul principal va fi cărat de hamal, iar pentru tine este nevoie de un rucsac mai mic cu lucruri pentru o zi.
1
Ziua 0
După ce aterizați la aeroport, faceți cunoștință cu ghizii voștri pentru următoarele 9 zile de aventură. Sunteți apoi transferat spre hotelul din Moshi unde facem o verificare a ehipamentului și o informare despre călătorie.
2
Ziua 1: Plecare spre Parcul Național Kilimanjaro prin Poarta Machame, drumeție spre tabăra Machame
Drumul de la Moshi la Machame Gate durează aproximativ 45 de minute. Pe drum trecem prin satul Machame care este localizat la poalele muntelui. Plecăm de la poarta Parcului și ne aventurăm pe o potecă prin pădurea tropicală până la o creastă. La altitudini mai joase poteca poate fi noroioasă și alunecoasă. Bocancii și bețele de trekking sunt obligatorii. Continuăm traseul pe o distanță scurtă și ajungem la tabăra Machame. Altitudine: de la 1830 m până la 3050 m Distanță: 11 km Durata drumeției: 6-7 ore Habitat: pădure montană Mese: micul dejun, cină
3
Ziua 2: De la tabăra Machame la tabăra Shira
După micul dejun părăsim pădurea tropicala și continuăm pe o cale ascendentă, traversând valea de-a lungul unei creste stâncoase abrupte. Traseul se îndreaptă spre vest printr-un defileu al râului până ajungem la tabăra Shira. Altitudine: de la 3050 m până la 3850 m Distanța: 5 km Durata drumeției: 4-5 ore Habitat: mlăștinos Mese: mic dejun, prânz, cină
4
Ziua 3: De la Tabăra Shira la Turnul Lava, apoi la tabăra Baranco
De la Podișul Shira continuăm spre est cu o creastă, trecând prin intersecția spre vârful Kibo. Pe măsură ce continuăm, direcția noastră se schimbă spre sud-est spre Turnul Lava, denumit „Dinții Rechinului” (4650 m). La scurt timp după turn, ajungem la cea de-a doua intersecție care merge spre Ghețarul Arrow. Acum continuăm până la tabăra Baranco. Deși încheiem ziua la aceeași înălțime ca atunci când am început, această zi este foarte importantă pentru aclimatizare și ne va ajuta corpul să se pregătească pentru ziua în care atingem vârful. Altitudine: de la 3850 m până la 4000 m Distanța: 10 km Durata drumeției: 5-6 ore Habitat: Semi-deșert Mese: mic dejun, prânz, cină
5
Ziua 4: De la tabăra Baranco la tabăra Barafu
După micul dejun, părăsim Baranco și continuăm pe o creastă abruptă până la zidul Barranco (4250 m), prin Valea Karanga (4050 m) până la intersecția care se conectează cu Traseul Mweka. Continuăm apoi până la Tabăra Barafu. Terminam Circuitul de Sud care oferă vederi ale vârfului din mai multe unghiuri diferite. Aici facem tabăra cu vederi ale vârfului în depărtare. Altitudine: de la 4000 m până la 4700 m Distanța: 9 km Durata drumeției: 6-7 ore Habitat: deșert alpin Mese: mic dejun, prânz, cină
6
Ziua 5: De la tabăra Barafu până în vârf, apoi coborâm la tabăra Mweka
Foarte devreme dimineața (între miezul nopții și 2 dimineața) ne continuăm drumul către vârful dintre ghețarii Rebmann și Ratzel. Ne îndreptăm în direcția nord-vest și urcăm prin grohotișuri lungi spre Stella Point de pe marginea craterului. Aceasta este partea cea mai dificilă a traseului, atât mentală, cât și fizică. La Stella Point ne vom opri pentru o scurtă odihnă și vom fi răsplătiți cu cel mai magnific răsărit de soare pe care il vom vedea (sau revedea) vreodată. Călătorii mai rapizi pot vedea răsăritul de pe vârf. De la Stella Point, puteți întâlni zăpadă pe tot parcursul urcării de 1 oră până la vârf. Odată ajuns la vârful Uhuru, ați ajuns pe cel mai înalt punct de pe Muntele Kilimanjaro și de pe continentul Africii! Din vârf începem coborârea spre tabăra Mweka, oprindu-ne în drum la tabăra Barafu pentru prânz. Ar fi nevoie de parazăpezi și de bețe de trekking pentru pietrișul foarte alunecos. Ajungem la tabăra Mweka și ne bucurăm de ultima noastră seară pe munte. Altitudine: de la 4700m până la 5895m, coborând apoi la 3090 m Distanța: 5 km urcare, 13 km coborâre Durata drumeției: 5-7 ore urcare / 5-6 ore coborâre Habitat: grohotișuri și vârf acoperit cu gheață Mese: mic dejun, prânz, cină
7
Ziua 6: De la tabăra Mweka la Poarta Mweka, apoi la Moshi
După micul dejun continuăm coborârea până la Poarta Parcului (Mweka) pentru a primi certificatele de alpinism, care atestă atingerea vârfului de 4895 de m, cel mai înalt de pe continentul african. La cote joase poate fi umed și noroios. Bocancii și bețele de trekking vor ajuta. E important să aveți echipament de ploaie și haine călduroase la îndemână. De la Poarta Mweka mergem înapoi la hotelul din Moshi (aproximativ 30 de minute). Altitudine: de la 3090 m până la 1680 m Distanța: 10 km Durata drumeției: 3-4 ore Habitat: pădure Masă: mic dejun De acum ne-am putea îndrepta spre casă, dar dacă tot am atins vârful Africii, de ce să nu coborâm și în inima ei? Mai exact, pe întinsele savane și în izolata faună din craterul Ngorongoro.
8
Ziua 7: De la Moshi la Parcul Național Lacul Manyara
De la hotel pornim spre Lacul Manyara unde vom observa animalele din momentul în care ajungem acolo până seara. Din acoperișul deschis al vehiculului vom scana mlaștini sezoniere, savană și pâlcuri de pădure pentru a constata că, de cele mai multe ori, animalele sunt chiar sub nasul nostru. Atât de obișnuite au devenit cu prezența vehiculelor încât le putem observa comportamentele naturale fără a le deranja. Din când în când cineva se poate lăuda cu o întâlnire scurtă cu un leopard. După un drum intens cu mașina, experimentând diferitele atracții și sunete din sălbăticie, vom părăsi parcul și ne vom îndrepta spre un camping din apropiere, Fanaka. Vom înnopta aici pentru a ne bucura de mâncărurile și de băuturile africane.
9
Ziua 8: De la Lacul Manyara până la craterul Ngorongoro
Plecăm de dimineață către inima zonei de conservare Ngorongoro: craterul său. Pentru o mare parte a zilei va părea că am coborât în centrul Pământului unde toate animalele au fost ferite de intervenția omului. Vom merge peste noapte la Octagon Lodge din Mto wa Mbu. Aici ne vom bucura de turul cultural și de dansurile tribului de păstori-războinici Maasai. Cultura lor este impresionantă pentru faptul că a suferit puține influențe din exterior, păstrându-și tradițiile și obiceiurile aproape neatinse. Vom vedea o existență și o identitate complet diferită de a noastră
10
Ziua 9: De la Octogon Lodge la Parcul Național Tarangire
Suntem adepții „Go big or go home!”, așa că ultima noastră zi este despre uriași: baobabi și elefanți. Desigur, celelalte animale (gazele, bivoli, zebre, lei, mii de păsări) nu vor lipsi. La sfârșitul zilei urmează drumul înapoi spre Moshi și apoi spre aeroport.

Locație

Masivul Kilimanjaro, este un munte, un stratovulcan, situat în nord-estul Tanzaniei. Include vârful Uhuru Peak de 5.895 m, cel mai înalt vârf din Africa, urmat de muntele Kenya.

Leave a Reply

Accommodation
Meals
Overall
Transport
Value for Money