Kilimanjaro + safari
3320€ persoana
De cele mai multe ori în viață nu poți ajunge sus fără muncă, experiență și efort susținut. Scurtăturile către vârf sunt puține și își au riscurile lor. Din fericire, noi, cei de la Transilvania-Adventure, știm cum să te ducem sus fără toate acestea. Și nu doar sus, ci cel mai sus. Mai exact pe vârful Muntelui Kilimanjaro (Uhuru, 5895 m), cel mai înalt punct de pe tot întinsul continentului african. Cum exact? Alături de instructori experimentați și urmând un traseu pe care experiența în alpinism nu e necesară. Cu efortul unei drumeții în Carpați vei reuși să cucerești vârful Africii!
Și nu doar atât. Părăsim spre sfârșitul expediției răceala muntelui pentru căldura din savană și pentru a da viață tuturor acelor emisiuni de pe National Geographic. Lăsăm fotoliul confortabil de acasă din fața ecranului plat și monoton și așteptăm în interiorul SUV-ului momentul în care leoaica sare din iarba înaltă spre o gazelă, sau cele 3 secunde în care ghepardul atinge viteza de 100 km/oră. Unde vom face aceste lucruri? În Parcul Național Manyara unde, spre deosebire de alte parcuri mai mari, avem avantajul multor peisaje diferite pe o suprafață relativ restrânsă (păduri, savane, mlaștini). Interesant aici, pe lângă populațiile uriașe de flamingo, exemplarele de babuini, elefanți și girafe, este faptul că leii, deși nu prea buni cățărători în copaci, au dezvoltat acest comportament din cauza solului mult prea umed pentru confortul lor.
Din experiență putem spune că, odată ce părăsim Lacul Manyara, avem impresia că puține lucruri ne mai pot impresiona. Și tocmai pentru că exact acest lucru urmărim, destinația următoare este Zona de conservare Ngorongoro. Se numește așa tocmai pentru că zona nu este administrată de guvern, ci de triburile native. Parcul este atât de întins, încât noi alegem exact inima lui: craterul Ngorongoro (al șaselea ca mărime din lume), format în urma prăbușirii vârfului unui vulcan acum 2,5 milioane de ani. Ceea ce a rămas este o calderă cu pereții înalți de 600 de metri. Tocmai acest adăpost a permis dezvoltarea unei savane în interiorul craterului, savană în care 25 de mii de animale de talie mare trăiesc protejate precum cele din filmul Călătorie spre centrul Pământului. Impresia pășirii într-o altă lume nu este departe.
Acum urmează să folosim celebra expresie: „Dar stai!” pentru că în cea de-a 3-a zi de safari mergem în Casa Elefanților, mai exact Parcul Național Tarangire. Ironia face că, deși este unul din parcurile mai mici, Tarangire este plin de uriași. Iar aici ne referim la baobabii superbi care par că sunt stâlpii de susținere ai cerului, la turmele de elefanți care nu uită niciodată unde să găsească apă și la râu (atunci când nu e micșorată de secetă).
Pretul include:
Expeditia in totalitatea ei si safarii 3 nopti in Parcul National Serengeti si in craterul de 30 km diametru Ngoro-Ngoro cu 12 porteri pentru transportul de echipamente.
Optional Safarii: !700 euro
-
Locatie
Tanzania -
Echipament necesar
Geacă călduroasă, anti-vânt, impermeabilă, pelerină de ploaie, mănuși cu degete, pantaloni de trekking/drumeție montană, lenjerie călduroasă, polartecuri, șosete călduroase, șosete subțiri, bocanci waterproof profesionali , parazăpezi, ochelari de soare, bețe de trekking, sac de dormit (de 4 sezoane), izopren, fes călduros, sticlă de apă, cremă de soare cu factor de protecție ridicat, kit mic de prim ajutor, lanternă frontală cu baterii de rezervă, hârtie igienică, săpun/dezinfectant, pastile de purificat apa. Un rucsac mare cu bagajul principal va fi cărat de hamal, iar pentru tine este nevoie de un rucsac mai mic cu lucruri pentru o zi.