m

office@transilvania-adventure.com
Sorin Sanda: +40720 015 646

GO UP

Escaladă pe stancă

separator
Pret 25€
Scroll down

Escaladă pe stancă

25€ persoana

Deși are această reputație de a fi un sport extrem, totuși, escalada nu poate intra cu adevărat în această categorie pentru că traseele sunt amenajate în așa fel încât să nu existe niciun risc obiectiv. În ultimii ani, echipamentul tehnic de siguranță folosit în escaladă a devenit și mai performant, astfel singurele erori care și-ar putea face apariția fiind datorate unei cunoașteri superficiale a manevrelor de siguranță și a lipsei unui antrenor/instructor/salvator montan. Așadar, riscurile subiective pot părea, în această situație, de-a dreptul amenințătoare în escaladă pe stancă.

Practicanții pot avea o puternică impresie că fac ceva extrem, pe fondul înălțimii, al dificultății cu care se adaptează la un mediu deosebit de variabil, dar și pe cel al permanentei posibilități de a cădea în coardă. Confruntarea cu limitele este trăită intens, psihicul fiind dus chiar la extrem. Toate acestea sunt lucruri deosebit de serioase, dar nu sunt o amenințare la integritatea fizică sau la viața persoanei practicante.

Milioane de oameni practică alpinismul și escalada pretutindeni în lume. În multe țări, sporturile de munte au devenit un important factor al vieții de zi cu zi. Personal, pot descrie această activitate precum o gimnastică pe verticală unde procedeele tehnice ale pașilor duc la o mobilitate în regim de izometrie musculara ieșită din comun.

Cu toate acestea, ecalada este un sport prin care vă puteți menține într-o formă fizică echilibrată, puternică și care poate aduce satisfacții deosebite și pe plan mental. De asemenea, distracția nu este absentă fiind un sport care vă pune întotdeauna în competiție cu voi înșivă. Marea provocare pe care o aduce este aceea de a vă pune la încercare într-un mediu cu care nu sunteți obișnuiți, de a vă scoate din zona voastră de confort, pentru a afla cum reacționați, ce decizii luați, unde vă duc aceste decizii, care sunt limitele personale cu care vă confruntați acolo. Fiecare se bazează pe propria persoană.

Ce trebuie să știți este că echipamentele pe care noi le punem la dispoziție sunt de înaltă calitate începând cu încălțămitea specială, hamuri, corzi, căști carabiniere, cât și dispozitive de asigurare. Totul depinde de voi!

Alegeți să trăiți această călătorie pe verticală și lasați-ne să vă retrezim emoțiile simțite prin fotografiile oferite cu mult drag!

Leave a Reply

Accommodation
Meals
Overall
Transport
Value for Money