m

office@transilvania-adventure.com
Sorin Sanda: +40720 015 646

GO UP

Școala de alpinism 2025

separator
Pret 387€ 9-15.02.2025
Scroll down

Școala de alpinism 2025

387€ persoana

Luna februarie este, evident, luna cuceririlor. Acea perioadă perfectă pentru a cuceri ceva dificil, ceva de gheață, dur și neprietenos. Nu, nu ne referim la inima persoanei alese, ci mai degrabă la un vârf montan. Și nu orice vârf, un  varf hivernal de peste 2000 m alt . Te-ai săturat de aglomerația orașului, acum, ești pur și simplu un drumeț pasionat care vrea să facă pasul următor și să învețe tehnica alpinismului de la profesionisti, salvamontisti, antrenori de alpinism, instructori licențiati in Chamonix- Franța pe cascade de gheata?  Atunci vino cu echipa noastra,Transilvania-Adventure pentru un curs complet de alpinism, cu fiecare nelămurire a ta, explicată și nelăsată nerezolvată, de catre oameni care îți vor oferi în scurt timp trucurile învățate în mulți ani de experienta in domeniul montan intern si extern. Echipamentul tehnic este oferit de noi (corzi, hamuri, casti, pioleti, coltari, carabiniere, suruburi de gheata, bucle, carabiniere, pieps,sonde, lopata).

Ce trebuie sa aveti cu voi:

-Imbracaminte de iarna ( Bluza de polartec, pantaloni termici, costum de windstopper, un pantalon de schimb, o pufoaica, tricouri tehnice,  2 perechi de manusi, cioarapi tehnici, caciula, buf).

-Incaltaminte de iarna  cu talpa rigida pentru montat coltari, o incaltaminte usoara de stat in cabana.

-Ochelari de protectie solara cu UV crescut.

-Rucsac minim de 50 l, optional rucsac de tura maxim 30 l.

-Alimente energetice si hrana

-O trusa individuala de gatit cu tacamuri

-O trusa individuala de prim ajutor.

Ce invatam?

  • Pasul Ekastein, pe urcare, coborare si traversare.
  • Noduri de alpinism.
  • Pregatire pentru expeditii in Alpi, la vara.
  • Salvare si auto – salvare din avalansa si canyon.
  • Escalada pe gheata.
  • Escalada combinata.
  • Tura tehnica la peste 2000 m alt.
  • Cunoasterea echipamentului si la ce foloseste.
  • Folosirea pioletului in diferite situatii pe teren.
  • Notiuni generale de nivologie.
  • Cautare in avalansa cu Pieps, sonde si lopata.
  • Minim 10 pers
9-15.02.2025
  • Locatie
    Refugiul Genţiana, Parcul Naţional Retezat
  • Numar de persoane
    12
  • Tip activitati
    alpinism
1
Ziua 1
Facem cunoștință sau ne revedem, după caz. Echipamentul este cel mai bun prieten al nostru și de aceea trebuie să-l cunoaștem pe deplin și să știm să profităm de ceea ce ne oferă. Prezentarea echipamentului (la ce folosește și unde) este primul pas esențial fără de care nu putem merge mai departe. Cu acest lucru tăiat de pe listă, urmează învățarea prin practica pe teren. Ne deplasăm în golul alpin și începem cercetările. Mai exact, cunoașterea zăpezii pentru că deși toate tipurile de zăpadă sunt albe, densitatea acesteia face diferența dintre siguranță și accident. De asemenea, vom exersăm deplasarea pe penți abrupte prin traversare, urcare și coborâre.E timpul să punem în practică intensă toate noțiunile și tehnicile pe care le-am învățat în ultimele 4 zile. Așa că după ce trecem de Refugiul Gențiana, Șeaua Stânișoara și Valea Stânișoarei (2258 m), vom urca pe Vârfurile Bucura 2 (2503 m) și Bucura 1 (2433 m) Cei mai mulți experimentați care au ajuns pe aceste vârfuri au remarcat asemănarea reliefului muntos cu cel al Irlandei. Nu e de mirare tot misticismul ce înconjoară aceste vârfuri. La plecare, ne întoarcem prin șeaua Bucura către refugiul Gențiana.
2
Ziua 2
Zi mare. Azi urcăm pe vârful Retezat (2482 m) cu legare în coardă și asigurarea prizei naturale. Însă pentru a realiza asta este nevoie să învățam diferitele tipuri de noduri și la ce folosesc acestea (sunt foarte multe exemple de povești reale în care supraviețuirea oamenilor rătăciți sau abandonați pe munte a depins de cunoașterea unui sigur nod de specialitate). Cunoașterea vremii pentru un alpinist, a micilor semne care ne spun cum se va modifica aceasta, este esențială pentru planificarea traseului, iar noi vă vom învăța cum să le recunoașteți. Și, bineînțeles, acordarea primului-ajutor.
3
Ziua 3
Astăzi ajungem pe rând la Gențiana (1670 m), la refugiul Bucura (2050 m) și urcăm pe vârful Peleaga (2509 m). Pe parcurs vom verifica terenul și locurile de unde pot pleca ușor avalanșe sau locul unde se pot rupe cornișele (acumulările de zăpadă depusă de vânt care prelungesc o pantă). Ține de responsabilitatea noastră de alpiniști experimentați, sau în devenire, să știm nu doar cum să ne ferim de o avalanșă, dar și ce mișcări să facem pentru a nu provoca una.
4
Ziua 4
O zi în care vedem cum o mică parte din peisajele din peșterile de gheață din Groenlanda există și la noi sub forma cascadelor de gheață pe care le vom escalada folosind manșa (pârghie) pentru escaladă și sistemul de scripeți pentru recuperare. Prin practică, vom vedea cum se face rapelul și escalada la colțari și piolet. Nu în ultimul rând, vom vedea procedeul de introducere și de scoatere a șuruburilor de gheață din cascadele pe care noi avem acele manșe.

Locație

Cabana genţiana, se ală în mijlocul Munţilor Retezat, pe Valea Pietrele.

Leave a Reply

Accommodation
Meals
Overall
Transport
Value for Money