m

office@transilvania-adventure.com
Sorin Sanda: +40720 015 646

GO UP

Speologie

separator
Pret 15€
Scroll down

Speologie

15€ persoana

Dacă pornim de la cele două particule din care se compune cuvântul „speologie” (spelaion= peșteră și logos= știință), am putea să definim speologia ca fiind știința peșterii. Dar cum o astfel de definiție nu pare a fi de ajuns, am putea-o prezenta precum activitatea de a identifica, explora, studia, cartografia și vizita lumi subterane (peșteri, caverne).

Încă de la începuturi, ea a fost practicată atât de către specialiștii în speologie cu tehnici alpine, cât și de către amatori, oameni pasionați de aventură în subteran.

În afară de cartografiere, speologia, știință pluridisciplinară, este interesată și de fauna specifică mediului subteran, de protecția diferitelor specii, dar și de protejarea peșterilor ca ecosistem, sit arheologic ori, pur și simplu, ca operă a naturii.

Din punct de vedere geomorfologic, cavitățile subterane se împart în două mari categorii: peșteri (dezvoltate pe orizontală) și avene sau puțuri (dezvoltate pe verticală).

Varietatea peisajelor subterane de pe teritoriul României este foarte mare și, uneori, chiar covârșitoare. Carstul din România poate fi descris prin roci carstificabile, ce ocupă o suprafaţă relativ restrânsă (4500 km) din totalul suprafeţei de 237.500 km a României, numărul peşterilor fiind de 8100.

Vizitarea peșterilor este organizată cu ghizi specializați, antrenați în salva-speo, în timp ce nivelul de dificultate al acestei activități va fi ales în funcție de experiența dumneavoastră.

Vă garantăm că nu veți regreta o astfel de experiență, călătoria în subteran neîncetând să vă uluiască cu frumusețea formațiunilor sale carstice sculptate în decursul a milioane de ani. Totodată, veți putea compara propria aventură cu cele cinematografice, precum „Călătorie spre centrul Pământului, sau cu detalii parcă decupate din romanele lui Jules Verne.

Nu vă faceți griji, echipamentele tehnice vă vor oferi întotdeauna siguranță, cât și vizibilitate pe tot parcursul descinderii în subteran!

Leave a Reply

Accommodation
Meals
Overall
Transport
Value for Money