m

office@transilvania-adventure.com
Sorin Sanda: +40720 015 646

GO UP

Stand Up Paddle

separator
Pret 15€
Scroll down

Stand Up Paddle

15€ persoana

SUP (stand up paddle) ori „vâslitul din picioare“, așa cum ar fi tradus în limba română, a fost preluat de europeni din tradiţia locuitorilor din Hawaii.

Statul în picioare pe plăci confecționate din bambus şi, ulterior, din materiale moderne și ușoare, a fost privit ca o activitate distinctă începând cu anul 2005; din 2010 şi până în prezent înregistrând o adevărată explozie de popularitate.

În România, SUP-ul a ajuns ceva mai târziu,având ca rezultat așadar, un număr scazut de amatori. Totuşi, uşurinţa cu care poate fi învăţat şi distracţia oferită, fac din stand up paddle o activitate tot mai atractivă.

Ceea ce este cu adevărat uimitor este faptul că SUP-ul se învaţă în doar 10 minute. Şi se poate practica pe orice fel de apă.

Transilvania- Adventure vă propune 300 m ștafeta pe un lac la poalele Munților Retezat sau pe râuri învolburate, cum ar fi Jiul (12 km), Nera (28 km), Oltul (12 km), Mureșul (23 km) sau Crișul Repede (13 km).

Alte variante la fel de cuceritoare pentru care puteți opta sunt: Tara (100 km) și Drina (25 km) în Bosnia- Herțegovina, Struma în Bulgaria, Nestos în Grecia, ori Erve (14 km) în Chamonix – Franța.

Câteva sfaturi pentru practicarea Stand-up paddling-ului

-Placa trebuie să fie prevăzuta cu material anti-derapant EVA, pentru a nu aluneca.

-Trebuie să vă simțiți confortabili și să puteți să vă țineți cu ușurință echilibrul atunci când vă urcați pe o placă.

-Prindeți pagaia întotdeauna cu o mână de mânerul superior și cu cealaltă prindeți axul de la jumătate.

-Țineți pagaia în fața voastră cu coatele îndoite la 90 de grade. Acest lucru vă va da un spațiu confortabil pentru a naviga.

-Pagaia plutește, așa că, dacă vă dezechilibrați, nu aveți de ce să vă faceți griji, ea nu se va scufunda.

-Pe placă este indicat să porniți în genunchi, ridicându-vă treptat cu câte un picior.

-Țineți picioarele puțin îndoite pe placă, pentru o mai bună fixare a centrului de greutate.

-Nu uitați de vesta de salvare! Viața are prioritate! În funcție de locație și de vreme veți fi echipați și cu costume de neopren pentru un confort termic sporit, plus căști de protecție, cotiere și genunchiere pentru protecția necesară practicării acestei activități pe râuri.

-Pentru siguranța voastră, veți fi îndrumați întotdeauna de instructori și vă garantăm că nu veți duce lipsă de adrenalină în aventura voastră!

Nu mai amânați să dați o șansă acestui sport! Este alternativa perfectă pentru fitness. Nu doar atât, dar, întotdeauna, vă veți afla în natură, bucurându-vă de apă, soare și de prieteni.

Leave a Reply

Accommodation
Meals
Overall
Transport
Value for Money