m

office@transilvania-adventure.com
Sorin Sanda: +40720 015 646

GO UP

Tabără supravieţuire 18-25 august 2024

separator
Pret 360€ 18-25 august 2025
Scroll down

Tabără supravieţuire 18-25 august 2024

360€ persoana

A fost o dată ca niciodată, un fecior pe nume Harap-Alb care trece prin numeroase încercări pentru a ajunge adult demn de a fi împărat. Și Wonder Woman se antrenează temeinic până să-i fie permisă prima luptă cu bărbații trimiși de Ares (sau nu de Ares?!) Batman, Superman, CatWoman și ceilalți eroi de la cinema sunt „căliți” bine înainte de a intra în scena marilor lupte. Noi vrem să scriem împreună o altă poveste care poate începe așa: „A fost o dată ca niciodată, în copilăria mea, aceea minunată tabără de supraviețuire din Retezat. Cea mai tare tabără ever!” Haideți cu noi în aventură!

Tabără de aventură pentru copii și adolescenți

pe grupe de vârstă, de la 8 ani, începând cu 5-11 august 2023

Ce vom învăța?

 • Cum să aprindem focul cu amnarul și să construim un adăpost cu ce ne oferă natura și alte lecții de supraviețuire
 • Cum să ne orientăm, cum să înțelegem natura așa cum s-au format munții, văile și apele
 • Escaladăm 3 vârfuri peste 2000 m altitudine, si doua varfuri de peste 2500 m altitudine și creste, vizităm  lacurile glaciare din Retezat, (Lia, Ana, Florica, Viorica, Taul Agatat, Taul Portii- cel mai inalt lac din tara, Lacul Bucura cel mai mare lac glaciar din Romania 9 ha.
 • Escalada, rapel pe pereti verticali, Tir cu arcul.
 • Cum să trăim și să ne hrănim împreună 7 zile și 6 nopți
 • Notiuni de salvare si autosalvare in muntii…etc.

Ce punem noi la dispoziție?

 • Corturile, sacii de dormit, saltelele de izopren, bucataria de campanie le punem la dispozitie, precum si echipamentul tehnic (arcuri, tinte, corzi, hamuri, casti, incaltaminte de escalada, dispozitive de asigurare), prepararea hranei si transportul ei.
 • Deplasarile – cazare la cort , plus transportul auto al echipamentelor (in centru muntilor Retezat -Lapusnic), Cascade, refugiul Salvamont .
 • Siguranța, expertiza si buna dispoziție

Ce aduceți voi (copii) cu voi?

 • Îmbrăcăminte și încălțăminte de munte
 • Șapcă și ochelari de soare
 • Buna dispoziție și deschiderea de a învăța împreună cu ceilalți
18-25 august 2025
8+ Age
 • Locatie
  Câmpul lui Neag, Uricani
 • Numar de persoane
  36
 • Tip activitati
  hiking , canyoning, escalada. Tiroliana orientare , salvare montana.
1
Sâmbătă: - acomodare - cină
2
Duminică, Luni, Marţi: – Mic dejun; – Deplasare cu maşina la Câmpuşel, 16 km. – Tabără de corturi: montarea corturilor, construirea vetrelor de foc, lecţii de supravieţuire (aprinderea focului cu amnarul, modul de epurare a apei, folosirea busolelor, orientare după natură şi busolă, construirea de bivuacuri (adaposturi) din ce ofera natura); – Citirea urmelor, cunoaşterea plantelor, fotovânătoare, participare la bucatataria de campanie. – Toate se petrec zona de campare si de-a lungul traseului către vârful Iorgovanu (2014 m), unde se vor vizita cele mai lungi lapiezuri din România; – Scoala de escalada pe falezele din Campusel. – Vizitarea Peşterii Nr. 4 din Scorota Seacă (cel mai mare cimitir de urs de cavernă din România); – Vizitarea Peşterii Nr. 5 prin intrarea în aven; – Urcare pe creasta Oslea (1953 m) din munţii Vâlcan, notiuni de prim ajutor, salvare si auto salvare. – Marți seara se revine la cabană pentru cină şi somn. – În cele trei zile, mesele vor consta în mâncăruri la ceaun şi grătare, pachete militare pe parcursul iesirii.
3
Miercuri și Joi: – Urcare la refugiul Salvamont de la Buta1672m. – Montare tabără de corturi, două nopţi. – Deplasare spre căldările glaciare din Bucura (lacurile Lia, Ana, Florica, Viorica, Tăul Agăţat (2.280m) – cel mai înalt lac din ţară, Tăul Porţii şi lacul Bucura (2.068 m)– cel mai întins lac glaciar din România); – Revenire la tabăra de corturi la refugiul Salvamont Buta. – Mesele vor consta în mâncare la ceaun şi grătare, plus prânzuri militare. De-a lungul deplasării vor învăţa tehnica Eckenstein (urcare-coborâre-traversare), vor fi discuţii despre flora şi fauna din Parcul Naţional Retezat. Vor mai fi predate lecţii despre citirea şi interpretarea hărţilor, cunoaşterea şi interpretarea marcajelor turistice, Discutii cu colegii de la salvamont, despre ce inseamna permanenta si patrulare pe timpul serviciului, si a centrului de informare turistica.
4
Vineri: – Strângerea taberei de corturi. – Urcare pe creasta Piule cu vârful Piule (2081 m), unde se află cele mai multe flori de colţ şi lapiezuri. – Se coboară la schitul Pleşa (1.840 m), iar de acolo la cabana Transilvania Adventure de la Câmpu lui Neag. – Cină – Petrecere cu premiere. – Foc de tabără şi somn.
5
Sâmbătă: -Mic dejun; – Pregătire pentru plecare acasă. – Înmânarea DVD-ului cu momentele petrecute în tabăra Transilvania Adventure.

Locație

Câmpu lui Neag este o localitate componentă a orașului Uricani din județul HunedoaraTransilvaniaRomânia. Localitatea se află la poalele Munților Retezat.

Leave a Reply

Accommodation
Meals
Overall
Transport
Value for Money