m

office@transilvania-adventure.com
Sorin Sanda: +40720 015 646

GO UP

Tabara de Speologie & Canyoning 2024

separator
Pret 360€ 22-29 Iunie- 2024
Scroll down

Tabara de Speologie & Canyoning 2024

360€ persoana

Peștera labirintică conține multe fenomene și formațiuni naturale puțin spus interesante: depozite de lut sau nisipuri multicolore, eroziunea și coroziunea apei asupra formațiunilor stâncoase ce duc la cele mai bizare forme (am putea spune că în toate peșterile erodate găsim „tablouri abstracte”), diverse concrețiuni, formațiuni carstice, fosile de animale terestre și marine păstrate intacte milioane de ani. Ca profesor, nu doar că am descoperit și partea științifică a speologiei învățând terminologia specifică, dar am fost martor la ce frumuseți a putut crea natura de-a lungul timpului, frumuseți care sunt în continuă schimbare geomorfologică chiar sub ochii noștri.

Principii pentru protecția peșterilor și a carstului emise de Federația Română de Speologie:

Tărâmul subteran este fragil, vulnerabil și are o evoluție lentă. Prin urmare, orice degradare, intervenție sau activitate nepotrivită are efecte ireversibile. A proteja o peșteră înseamnă a-i cunoaște și a-i aprecia valoarea, iar a fi responsabil înseamnă a fi conștient că o peșteră este o cronică naturală și culturală pe care noi trebuie să o protejăm și să o conservăm pentru generațiile viitoare. A respecta mediul subteran al peșterilor  înseamnă a respecta viața. Modalitățile de a minimiza impactul speologiei asupra peșterilor ar putea fi:

  1. Să îi apreciem frumusețea naturală și valorile arheologice și paleontologice.

2. Să nu lăsam nimic în urmă, cu excepția impresiilor.

3. Să folosim surse de iluminare nedăunătoare mediului cavernicol.

4. Să folosim căile și potecile stabilite inițial.

5. Să practicăm speologia în echipă, împreuna cu oameni care au cunoștințele necesare.

6. Să nu degradăm mediul cavernicol și să minimizăm riscul de accident în peșteră.

7. Să utilizăm echipamente tehnice care au efecte minime asupra mediului cavernicol.

8. Să folosim căi de acces pe roca rezistentă, pentru a micșora impactul asupra peșterii atunci când suntem în explorare.

9. Să avem cel mai mic impact posibil asupra exocarstului și asupra formelor de relief care adăpostesc peșterile.

10. Să devenim pedagogi și promotori ai protecției și conservării peșterilor.

 

Transilvania Adventure organizeaza Școala  de Speleo & Canyoning  pentru copii, începători şi avansaţi care va avea loc în  aceasta perioada din zona Valea Jiului de Vest (Munţii Retezat si Vulcan).

Şcoala oferă o educație tuturor iubitorilor de activităţi montane precum și posibilitatea specializării în tehnicile coborârii în canioane și în peșteri. Se vor parcurge următoarele canioane: Valea Mării, Butii, Jghiabului și a Peșterilor nr. 4 și nr. 5 de pe Scorota, Alunii Negrii, Gaura Oanei, peștera cu nisip de pe Valea de Brazi.

Nivel 1- Începători: şcoala durează  6 zile oferind cursantului descoperirea generală a tehnicilor specifice și deprinderea lor. Este încurajată, de asemenea, însuşirea ca pasiune autentică a acestor discipline.

Nivel 2- Avansaţi: durata şcolii este de 6 zile, cursantul trebuie să fie absolvent al Nivelului 1 – Începători, iar decizia pentru a fi admis este luată după un test de evaluare.
Obiectul acestui nivel este de a învăţa tehnicile de echipare a canioanelor de anvergură redusă și echiparea avenelor și a puțurilor ca: tehnicitate, debit al cursului de apă şi angajament.

Condiții de participare:
– asigurare de accidente (valabilă pe întreaga perioadă a școlii)
– acordul legalizat al părinţilor/tutorilor pentru participanţii care nu au împlinit 18 ani.

NOU: In aceasta tabara pot veni si participa parintii cu copii la toate activitatile.

Vârsta minimă este de 10 ani pentru începători şi 14 ani pentru avansaţi.

Cazarea se va face în tabără de corturi oferite de noi 7 zile.

Taxa include:  cazarea, masa, şcolarizarea, utilizarea echipamentului colectiv și individual (costume și încălțăminte de neoprene, hamuri , căști, corzi, dispozitive de asigurare, urcare, coborâre), instructori salva-speo, diplomă de absolvire, fotografii, asigurarea locației pentru lecţii teoretice, transport de la camp & cabană la site-urile de lucru.

22-29 Iunie- 2024
10+ Age
  • Locatie
    Câmpul lui Neag, Uricani
  • Numar de persoane
    20
  • Tip activitati
    canyoning, speologie
1
Deșteptarea 7.30, la ora 8.00 luăm micul dejun până la ora 9.00. Până la ora 9.45 luăm echipamentul și avem un briefing.
2
La ora 10.00 se pleacă la site-urile de lucru.
3
La ora 14.00 se servește masa.
4
La ora 16.00 se trece la program teoretic, apoi la site-urile de lucru.
5
La ora 19.30 se servește cina.
6
Program de voie. Somn de la ora 22.30-7.30

Locație

Câmpu lui Neag este o localitate componentă a orașului Uricani din județul HunedoaraTransilvaniaRomânia. Localitatea se află la poalele Munților Retezat.

Leave a Reply

Accommodation
Meals
Overall
Transport
Value for Money