m

office@transilvania-adventure.com
Sorin Sanda: +40720 015 646

GO UP

Tara Adventures

separator
Pret 295€ 4 zile
Scroll down

Tara Adventures

295€ persoana

Perfect pentru iubitorii de adrenalină, Tara, cel mai lung râu din Muntenegru, este ideal pentru sporturile pe ape repezi, precum raftingul și kayakul.

Apa lui turcoaz, ce i-a atras denumirea de ”Lacrima Europei”, este când liniștită, când sălbatică, ajungând la gradul IV, pe întreaga lungime de 140 de kilometri.

Canionul Tara (149 km lungime și 1.300 m adâncime maxima), al doilea după Grand Canyon ca mărime (449 km lungime și 1800 m adâncime maxima), ți se dezvăluie în toată splendoarea-i sălbatică de-a lungul râului cu același nume.

Noi cu mare drag  vom merge impreuna la un rafting de 25 km un canionyng, un hiking, si la cascada Skakavac.

Optional – Transport cu masina VW T5 Casravel Long 8+1

  • Locatie
    Bosnia-Hertzegovina
  • Numar de persoane
    8
  • Tip activitati
    rafting, canyoning, hiking
1
Ziua 1
Sosirea la centrul de rafting. Cazare în bungalouri, după amiaza și seara e program liber. Centrul de rafting are terenuri de volei și fotbal, precum și o porțiune cu bănci lângă râu. Întregul complex se află pe malul râului, iar restaurantul terasă este amplasat deasupra lui. Cina se ia la ora 8:00, urmată de-o petrecere în fața focului și muzică. Pentru cină sunt mai multe oportunități de a încerca diverse specialități specifice zonei, făcute pe loc din ingrediente proaspete și organice, cultivate în zona canionului Tara.
2
Ziua 2
Micul dejun este servit până la ora 10:00 și include specialități locale pe care nu le vei mai găsi în altă parte. Șuncă uscată de casă, gogoși calde cu cremă de brânză și pâine coaptă în tigăi de metal reprezintă doar începutul. După micul dejun se alege echipamentul de neopren (veste de salvare, căști, costume și încălțăminte de neopren), după care se merge cu jeep-urile la Brstanovica, locul de început al raftingului. Înainte de a începe, va avea loc un briefing, iar mai apoi vor fi câteva ore de rafting, trecând prin cea mai atractivă parte a canionului Tara. Ne vom opri la o cascadă superbă, pentru fotografii și înot. După 25 de km de adrenalină și admirarea naturii, ne vom întoarce la centrul de rafting, pe terasa-restaurant. Acolo avem dușuri calde și ne pregătim pentru prânz, care constă în specialități locale, cum ar fi: supă fierbinte de vițel, miel sau ied, mânzat cu legume delicioase, salate, plăcinte de casă, pâine cu orz cald și multe alte specialități pe care le veți putea gusta doar dacă ajungeți acolo. După prânz va fi timp liber pentru odihnă, plimbări, înot sau recreere. Cina va fi servită la 9:00 seara. După un prânz greu cu carne, pentru cină va fi păstrăv brun la grătar, cartofi copți și cremă de brânză, mămăligă, plăcintă cu brânză, plăcintă de spanac și plăcintă cu carne făcută în tigaie de metal, iaurt etc. În restaurantul de acolo se poate bea vin roșu local, din viile regale Trebinje, brandy local din pere sălbatice, precum și alte băuturi, sucuri și bere.
3
Ziua 3
Micul dejun până la ora 9:00. Plecăm cu vehiculele de teren în direcția canionului Hrcavka. La sosire, ne echipăm pentru canyoning și, după briefing, intrăm în canion. Plimbarea prin canion durează aproximativ 5-6 ore, în funcție de numărul de participanți, precum și de aptitudinile lor fizice. Vom avea de depășit multe obstacole atractive, vom sari în numeroase cascade naturale, iar în unele părți ne vom ajuta de echipamentul de alpinism. Vom face pauze pentru a face fotografii. Ne vom întoarce la mașini și ne vom schimba cu haine uscate. Urmează un prânz cu specialități locale, iar după acesta program liber pentru odihnă, plimbare, înot și recreere. Cina va fi servită la 9:00, și va conține păstrăv brun la gratar, cartofi și smântână la cuptor, branză, mămăliga, plăcintă cu brânză, plăcintă cu spanac și carne, placintă făcută în tigaie de metal, iaurt etc. Se poate bea vin local din viile regale Trebinje, brandy local din pere sălbatice, sucuri și bere.
4
Ziua 4
Ture, photo Safari și hiking. Micul dejun la ora 9:00, urmat de o călătorie de o oră cu jeep-urile la Parcul Național Sutjeska, unde vom admira o pădure unică în Europa, după care vom admira cascada Skakavac, cu o înălțime de 80 de metri, precum și alte surprize. Ne întoarcem la mașini la șase seara.
5
Ziua 5
Un mic dejun bogat, la alegerea oaspeților. Sfârșitul aventurii.

Locație

Râul Tara devine Drina în punctul de confluență cu Piva și are o lungime de o sută cincizeci de kilometri. În trecerea prin Parcul Național Durmitor, râul are o scădere medie de 3,6 metri / kilometru, cu o serie de cascade, ceea ce face ca râul alb să fie între categoriile 2 și 4.

Leave a Reply

Accommodation
Meals
Overall
Transport
Value for Money